Magnet Közösségi Bank Zrt. – Fenntarthatóság és esélyegyenlőség mint üzleti érték

A 100%-ban magyar tulajdonú pénzintézet 1995-ben, 17 magánszemély tag alapításával alakult meg. A hagyományos banki modellt továbbfejlesztve 2009-ben hozta létre az első Magyar Közösségi Bankot. Az elmúlt években jöttek létre az első közösségi betét- és hiteltermékek, illetve a Közösségi Adományozási Program. A bank az ügyfelek közreműködésével biztosít forrást olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak a környezetre és társadalomra egyaránt.


„Nem is választom szét alapvetően a hirdetésünket, ha egy megváltozott munkaképességű munkatársat keresek, vagy, ha egy nem fogyatékkal élőt. Mert már itt igyekszem arra törekedni, hogy ne legyen különbség.”


(HR-munkatárs)


„Amit nagyon kiemeltnek érzek, az még mindig a kiválasztás. Én erre teszem a hangsúlyt.”


(HR-munkatárs)

 

A jógyakorlat részletes leírása, kitűzött céljai

A MagNet Bank 2013-ban, a hazai bankok közül elsőként nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést és vállalta, hogy 2015-ig a teljes fiókhálózatot akadálymentesíti minden fogyatékossággal élő számára.

A bank az évek során egy olyan képzési formát vezetett be a munkatársak ré- szére, amelynek célja a fogyatékossággal élő emberek iránti érzékenyítés. Annak érdekében, hogy fogyatékossággal élő munkatársakat alkalmazhassanak a Salva Vita Alapítvány segítségével világították át a munkaköröket. Jelenleg is két megváltozott munkaképességű kolléga áll a bank alkalmazásában immáron évek óta.

A foglalkoztatás melletti elköteleződés igényét először az igazgatóság tagjai fogalmazták meg, a megvalósító azonban a humánerőforrás-menedzser volt, aki maga is elkötelezetten támogatta a célt. Első körben felvette a kapcsolatot a Salva Vita Alapítvánnyal, amelynek munkatársai segítséget nyújtottak a munkakör kiválasztásához, a poszt betöltésére alkalmas jelölt megtalálásához, integrálásához, és kulcsszerepet töltöttek be a munkavállalók érzékenyítésében is.

A bevezetés előzményei, okai, a jógyakorlat résztvevői és felelősségeik

A MagNet Bank társadalmi felelősségvállalásának részét képezi az olyan segítő szervezetek felkarolása, melyek célcsoportjába a fogyatékossággal élő, mozgássérült, megváltozott munkaképességű (pl. látássérült, kerekes székes), hátrányos helyzetű vagy hajléktalan emberek tartoznak. Szintén fontos szerepet tölt be a cégpolitikában a környezetvédelem, a zöldenergiák felhasználásának népszerűsítése, a fenntarthatóság promótálása.

A Közösségi Adományozási Programuk (KAP) keretében a bank ügyfeleinek lehetősége van arra, hogy a bank profitjának 10%-áról rendelkezzenek, és döntsenek arról, hogy mely közhasznú civil szervezetet támogassák a rájuk eső nyereség 10%- ának felajánlásával.

A KAP Kártyaprogram keretében az ügyfelek rendszeres pénzügyi támogatásban részesíthetik a maguk által választott civil szervezetet. Az elmúlt években öszszesen 110 684 470 Ft-ról rendelkezhettek a MagNet ügyfelek mintegy 136 civil szervezet javára.

2014-ben a Magnet Bank és a Salva Vita Alapítvány szervezésében 16 megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő alapítvány találkozott ismert dizájnerekkel. A cél az volt, hogy a megváltozott munkaképességűek által előállított termékek a dizájnerek segítségével korszerű, piacképes áruvá válhassanak.

Nehézségek, pozitívumok, eredmények és kulcs sikerfaktorok

A munkáltató kiemelte, hogy első körben a megváltozott munkaképességű dolgozó által betölthető munkaköröket és ezekhez kapcsolódó feladatokat kell tisztázni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az alkalmas jelölt megtalálása az átlagosnál hosszabb időt vehet igénybe, amihez érdemes valamilyen, a témában már releváns gyakorlattal rendelkező alternatív munkakerőpiaci szolgáltató segítségét kérni.

Az alternatív munkaerőpiaci szolgáltatások általános és tematikus tanácsadást, támogatott foglalkoztatást és képzési lehetőségeket tartalmaznak.

Fontos szempontnak tartották, hogy hány megváltozott munkaképességű dolgozót tudnak sikeresen integrálni a szervezet életébe, és az sem tekintették mellékesnek, hogy milyenek az infrastrukturális adottságaik. Az integráció eredményességét nagymértékben növeli, ha a felvételt valamilyen érzékenyítő tréning előzi meg.

A jógyakorlat eredményességének mérése, értékelése

Az eredményességet az bizonyítja, hogy a korábban felvett munkatársak hosszú idő elteltével is a vállalat alkalmazásában állnak, teljes mértékben beépültek a szervezeti közösség életébe.

Fenntarthatóság

A foglalkoztatás fenntartását a cégvezetés, illetve az alkalmazottak elkötelező- dése garantálja. A vállalati értékrend deklarált célként fogalmazza meg a felelős foglalkoztatás elvét, illetve az egyenlő munkaerőpiaci esélyek biztosítását.

További tudnivalók:

Best Practice pályázati anyag: http://www.mprsz.hu/wp-content/uploads/2014/12/MagNet.pdf
Magnet vízió: https://www.magnetbank.hu/vizio