Tanácsadó Bizottság

A megfelelő minőség biztosítása érdekében az oktatási és képzési anyagok fejlesztése egy külső szakértői csoport felügyelete alatt történik. A külső tanácsadó szervezet tagjai olyan szakértők, kutatók, a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásában kiemelkedő munkát végző vezetők, akik mélyreható ismeretekkel rendelkeznek a szervezetfejlesztés, foglalkoztatási rehabilitáció és a CSR területén.

 

Tagjai:

Dr. Csentericsné Arnold Zsuzsa

Több mint 30 éve dolgozik a HR területén, és ebből több mint 10 éven át dolgozott a pénzügyi szektorban HR-igazgatóként. A Corvinus Egyetemen végzett PhD tanulmányokat szervezetfejlesztés területén, részt vett több nagy HR-kutatásban, rendszeresen tart órákat különböző egyetemeken és főiskolákon. Saját cégével HR-igazgatóknak, HR-szervezetek számára ad tanácsot, tart konzultációt és segít, de szívén viseli a HR-szakma erősödését, hogy minél több cégnél kaphasson a HR az adminisztrációs feladatokon túl stratégiai partneri szerepet.

 

Cserti-Szauer Csilla

Cserti-Szauer Csilla a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar oktatója, tagja volt a főiskola foglalkozási rehabilitációs kutatócsoportjának, részt vett a főiskolai szintű foglalkozási rehabilitációs szakemberképzés kialakításában, valamint a hozzá kapcsolódó elektronikus tananyagfejlesztésben. Gyógypedagógiai tanulmányai mellett közgazdasági és pénzügyi diplomával is rendelkezik, így egyszerre látja a fogyatékos emberekben rejlő foglalkoztatási lehetőségeket, illetve a gazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat. A közigazgatásban töltött évek alatt nemzetközi fórumokon képviselte a fogyatékosügyet, számos civil szervezetben töltött be stratégiai vezető szerepet.

 

Fertetics Mandy

Fertetics Mandy a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szakmai vezetője, aki több mint 10 éves tapasztalatot szerzett a fenntartható fejlődés és a CSR területén. Az OD Partnernél HR-jelenségek kutatásait tervezte és vitte véghez, később tanácsadóként cégek számára nyújtott segítséget CSR stratégia fejlesztésében, CSR kommunikációban, és a CSR tervek megvalósításában. A KÖVET Egyesület berkein belül a civil szférából képviselte fenntartható fejlődés ügyét, a Dréher Sörgyár vállalati kapcsolatok vezetőjeként pedig vállalati oldalról szerzett értékes tapasztalatokat.

 

Rosner Imre

A Szerencsejáték Zrt. karitatív osztály vezetőjeként a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására egy különösen értékes és innovatív gyakorlatot irányít. Több civil szervezet munkáját segíti kuratóriumi vagy felügyelőbizottsági tagként. Tapasztalatai különösen értékesek a vállalati működés, illetve a proAbility projetk céljainak a vállalati folyamatokba való integrálása szempontjából.